Afrika Kidul. Wawancara karo Afrika Kidul. Lan ana owah-owahan sing ora dikarepke ing tengah wawancara.

Persahabatan antarane Afrika Kidul lan Brasil
Aku padha bis ing antarane Johannesburg lan Durbain.

Sadurunge miwiti aku kudu ngandhakake, wawancara iki rampung rampung. Kita ora duwe wektu kanggo mikirake skrip lan rampung karo kekarepan. Ing saran Lexiegh dhewe. Dheweke pengin sesuatu sing asli! Cara paling apik kanggo nindakake yaiku nindakake kaya iki, kanggo ponsel kanggo ngrekam lan pancen kasebut. Lexiegh minangka wong sing apik banget sing dak temoni nalika numpak bis 7-jam lan ban warata ing Afrika Kidul. Kita akeh petualangan lan kahanan ing endi wae. Lan banjur lair kekancan ing antarane wong Brasil lan Afrika Kidul. Sampeyan bisa ndeleng video asli ing mburi kirim iki.

Kaya biasane ing blog iki, aku bakal duwe warna ijo ing pidato lan Lexiegh warna abang. Lan tanpa ado luwih ayo ayo melu wawancara!

Romulus: Aku karo Lexiegh

Lexiegh: Halo!

- Kita ketemu ing bis saka Joburg (Johannesburg) menyang Durbain lan kita bakal nganakake wawancara babagan Afrika Kidul.Kanggo sawetara kekhususan sing ana ing kene. pitakon pisanan:

- Aku siyap, ayo

- Lexiegh, apa sing sampeyan pikirake karo negara sampeyan? Papan sing apik kanggo urip, sing kudu didandani, kepiye pamrentah? Apik kaya ngono.

"Aku mikir minangka papan sing apik, nanging aku uga mikir, kaya kabeh perkara liyane ing urip, mesthi ana papan kanggo perbaikan. Dadi yen ana babagan politik, budaya, agama, rasisme, mesthi ana kamar kanggo perbaikan. Nanging aku seneng ngendi aku lair lan ngormati.

- Apik banget. Lan wong teka ing Afrika Kidul…

- Kepiye?

- Ya, kaya aku, pertama kanggo pariwisata, njelajah, ndeleng kewan (ing safari) lan liya-liyane. Nanging aku percaya yen Afrika Kidul ngluwihi perkara kasebut. Dadi, aku kepengin ngerti pendapat sampeyan babagan Apartheid lan topik sing ana gandhengane. Ngapunten…

Ora, ora apa-apa. Saiki, kita wis ngira manawa wong saka negara liya utawa bawana, nalika mikirake Afrika Kidul, mikir kewan sing mlaku ing sadawane dalan kasebut. Dheweke ora mikir yen Afrika Kidul cukup canggih, utawa liberal ing sawetara negara. Nanging aku ora nyalahke dheweke amarga ora duwe informasi kaya ngono. Pira Afrika Kidul wis thukul.

Dadi bali menyang masalah Apartheid, ana masalah sing padha ing kene (salah informasi). Aku rumangsa wis teka, amarga wong Afrika Kidul wiwit Nelson Mandela dibebasake saka pakunjaran. Lan ora males dendam marang pamrentah Afrika Kidul. Lan iku nalika kepungkur. Dadi tatu iki ditambani.

Aku ora pengin ngapusi lan ujar, aku wis teka, nanging kita lagi mlaku.

- Apik banget. Dadi aku yakin tambah apik, ta?

- Ya, kita lagi mlaku.

"Lha, apa sing bakal dadi favorit sampeyan ing Afrika Kidul?"

- Pante! Sampeyan ora kudu ngrampungake takon! Pantai sing dadi favoritku!

"Nanging pantai ing Cape Town, utawa Durbain, pantai?

- Pante ing Durbain! Ora kaya pantai liyane. Lan nduweni iklim sing apik. Apa sing dakwenehi saiki (Desember). Sampeyan ngerti, iku dudu mung pantai dhewe. Nanging kita pracaya (wong ireng) ora kaya kolam renang ing segara nalika ombak teka lan mlebu awak sampeyan. Dheweke njupuk masalah apa wae sing sampeyan alami: emosional, mental, fisik, ombak kasebut ilang. Iku cara kanggo gratis. Lan iku sing dakkarepake.

- Ana ing Brasil, kita duwe prekara sing padha. Nanging wong-wong sing percaya marang Yemanja ing taun pungkasan, ucul pitung gelombang lan mbuwang kembang ing ndhuwur. Dheweke ujar minangka cara njamin taun anyar sing apik.

- Ya, ngono sejatine sampeyan ujar, dudu jero…

Sabanjure pitakon.

- Apa sampeyan mikir babagan pemisahan iki antara ireng lan putih?

- Aku sengit!

- Aku uga sengit!

"Lan sampeyan wis dadi bukti yen!" Miturut cara, lelungan bis kabeh kita secara harfiah kanthi bias rasis. Secara pribadi, aku ora nyaranake. Aku rumangsa ora ana sing kudu duwe pengaruhe amarga wonge putih, India, ireng, macem-macem, utawa apa wae. Amarga yen sampeyan ngethok wong, kabeh bakal getihen kanthi cara sing padha. Aku mikir kita kudu nambani wong kaya ngene sing dikarepake. Ora kira-kira warna kulit. Aku bisa dadi apik kanggo sampeyan, sanajan sampeyan ora apik kanggo aku. Ana pola pikir ing Afrika Kidul, ora kabeh wong, nanging sawetara wong. Dheweke mikir yen kudu dibayar ganti rugi. Tiyang-tiyang menika taksih dipisahake ing atine. Liyane mikir, "Aku luwih apik tinimbang sampeyan, amarga aku putih." Lan padha salah.

Aku kepengin weruh siji liyane minangka wong. Wong urip bebarengan. Kaya sampeyan lan aku!

"Lan mung kanggo nglengkapi wangsulan, aku mikir kanggo nambani wong preduli saka warna yaiku apa sing bakal nggawe kita tuwuh dadi manungsa, supaya nggawe jagad sing luwih apik."

- Wong lanang, yen sampeyan nonton iki ... Aku ketemu wong iki TODAY!

Lan ing kene secara harfiah minangka conto apa sing diomongake ing kene!

Aku ketemu karo dheweke, nanging dheweke koyone wong sing apik, cilaka, lan wiwit kedadeyan kasebut, urip bebarengan. Aku rumangsa energi lan mikir ... Dheweke dadi wong sing bisa dak urip.

"Lan kanthi mangkono aku rumangsa energi sing apik lan ... wiwit mula, kita nate tumindak bebarengan kanggo nyebrang alangan iki antarane ireng lan putih." Kita luwih saka iku.

Conto: kita nyoba njupuk Uber supaya bisa teka, nanging app ora bisa digunakake. Dadi dheweke nyoba ngetrapake rega tikel luwih saka tikel tikel, mung amarga dheweke karo wong putih.

- Ya dheweke mikir, "dheweke dadi putih supaya dhuwe dhuwit".

"Nalika iku dheweke nerangake kahanan kanggo aku, lan aku ora kepengin percaya." Nanging banjur app kasebut maneh lan bisa uga regane, lan kurang saka setengah sing dikarepake kanggo ngisi kita. Dadi aku mikir manawa ing Afrika Kidul (lan Brasil uga) iki kudu saya tambah apik. Wiwit iku aku ngerti manawa apa sing diwiwiti Mandela apik, nanging durung dadi sing paling apik.

- Ora, ora.

"Lan Brasil, yen sampeyan tekan Afrika Kidul, tuku kertu data saka kene." Amarga sampeyan durung duwe Wifi ing endi wae.

"Lan kita kudu secara harfiah munggah lan mudhun stasiun bis Durbain. Mung kanggo iku. Nanging, kita lagi mangan saiki! Aku mangan bareng karo wong sing kepethuk dina iki!

"Lan kita lagi ing kene amarga mung kanca, amarga ora ndeleng bedane, manawa ana wong kudu dianggep beda amarga warna."

- Oh, sampeyan katon ayu nalika eseman! Ah saiki wis siram.

- Delengen, sebabe piye ora ala dadi putih, amarga sampeyan dadi abang! Kita minangka jinis warna.

- Lan sampeyan! Yen ana wong sing ngalahake sampeyan, sampeyan duwe warna abu-abu, ungu ...

- Lan yen kita lara, kita dadi ijo.

- Karo kita sampeyan bisa isin, sampeyan bisa lara, sampeyan bisa diantemi ... ora ana sing owah, kita bakal padha karo warna. Lan kita seneng lan ngormati amarga pancen kaya ngono.

Ayo ganti wawancara iki!

- Apa?

- Enteni, ayo ndandani rambutku.

- Oh lan sajrone perjalanan dheweke menehi jeneng julukan ing bis. Wong-wong mau ngarani aku dadi John, amarga "Romulus" amba banget.

"Bener, dheweke Pak H utawa John. Romulus gedhe banget."

Ok, nanging dakkandhani saiki. Lan jujur. Apa sampeyan ngerti babagan Afrika Kidul? Aku kandha, sampeyan ora teka mrene kanthi tanpa prekara. Sampeyan kudu pengin ndeleng soko.

"Lha, apa sing dak kenal karo Afrika Kidul iku mung sing diarani label." Negara sing kalebu macem-macem fauna lan flora. Panggonan sing sampeyan duwe alas, ing ngendi sampeyan bisa mlaku ing safari, nanging ngalih saka gaman menyang kamera. Maksudku, dudu safari mburu nanging safari foto. Lan manawa Apartheid wis rampung. Yaiku sing dakkira nganti tekan kene. Lan Nelson Mandela minangka pimpinan sing apik lan wis nggawa Afrika Kidul menyang tingkat liyane.

Nanging nalika aku teka ing kene, aku ora mikir maneh ... aku mikir iki isih ana hubungane karo Brasil. Ana uga kita nyoba mekar, adaptasi ... Lan sing paling disenengi babagan Afrika Kidul yaiku resepsi kasebut. Afrika Kidul welcome sampeyan, sanajan sampeyan wong putih kaya aku. Dheweke uga njaga energi apik sajrone nindakake perkara. Lan ora kabeh negara duwe. Contone, yen sampeyan menyang sawetara negara ing Eropa, dheweke kadhemen sithik. Ing Brasil, padha manggon bebarengan, nggawe guyon karo kabeh. Lan bisa uga kaya ngono.

- Kita seneng lelucon bener ?!

Mung siji pitakonan liyane lan kita wis rampung.

- Duh gusti!

"Sampeyan ora bisa ngubengi wawancara wong ing endi wae lan mikir ora bakal ana sing wawancara. Aku bakal wawancara sampeyan saiki!

- Nanging aku durung siyap. Sanajan ngono, ayo padha nindakake.

- Ya aku ngerti, sampeyan ora bakal bisa. Nanging iku cara sing saya duwur.

Ya, yen sampeyan bisa ngganti siji bab ing saindenging jagad, ora ana masalah saka ngendi sampeyan utawa ing ngendi sampeyan, sampeyan bakal ngganti apa wae?

- Aku arep ngganti iman wong ...

Aku percaya saben wong kudu duwe kapercayan. Apa ing Gusti Allah utawa wong liya ... amarga duwe iman iku dibutuhake.

Yen wong ora duwe kapercayan apa-apa, bisa nyirnakake dheweke. Dheweke bisa dadi depresi, utawa uga mateni awake dhewe ... amarga ora percaya. Dadi, yen aku bisa ngganti siji perkara ing jagad iki, aku bakal ngandel.

- Kenapa? Ya, aku ngerti sampeyan wis nerangake, nanging aku rumangsa durung ngrasakake ati John. Napa sampeyan ujar yen sampeyan pretyaya marang kabeh wong? Oke banjur aku bakal mangsuli pitakonane pungkasan lan kita wis rampung.

Amarga yen sampeyan percaya karo soko utawa percaya marang wong liya, sampeyan duwe sebab supaya bisa urip.

- Oh, jero banget!

- Nanging bener! Aku ora peduli yen sampeyan yakin marang Allah, Allah, Buddha… dudu. Aku ngandhani jenis iman liyane. Yen sampeyan duwe impen sing kudu ditindakake, kulawarga nyawiji, utawa potensial kanggo bocah sing wis tuwuh, mula sampeyan duwe cukup alesan supaya urip.

- Ya, saiki aku bakal mangsuli pitakon sing padha. Apa sing bakal aku ganti ing jagad iki?

… Iki bakal dadi cara sing kita deleng wong liya.

- Lan aku kudu takon, kenapa?

- Amarga yen sampeyan ngerti yen wong liya gampang ngrugekke sampeyan, manawa wong kasebut butuh katresnan banget, ngormati kaya sing dibutuhake, mula sampeyan mandheg ndeleng warna wong kasebut lan wiwit nyadari kaendahan kasebut. Ing cara kamanungsan, kanthi skala global. Lan babagan ngganti iman ing wong, aku bakal ngandelake rasa tresna. Tresna nambani kabeh. Aku wis tekan papan sing angel banget ngomong babagan sisih emosional, sing butuh iman supaya bisa ngatasi. Lan yen aku ora percaya karo kekuwatan sing luwih dhuwur, aku ora bakal metu saka kono. Iki sing dak tarik metu. Lan dina iki aku bisa ngucapake: Aku isih urip.

- Ya, padha sing bisa dakkandhakake ... Aku wis tekan papan sing jero banget, amarga ana masalah sing angel banget. Mungkin kanggo wong liya iku bodho, nanging kanggo aku ora bisa tanggung jawab. Lan iman yaiku sing nggawe aku tuwuh lan njaluk aku metu saka kono. Kayane ana wong sing ngandhani: Hei, sampeyan isih duwe alesan kanggo pindhah, supaya tetep urip, supaya metu saka bolongan.

- Lan iku! Lan iku (padha)

Dadi wong lanang, yen sampeyan nonton iki, kudu ngerteni manawa ora ana sing luwih gedhe tinimbang tresna, tinimbang ngormati, lan ora ana sing luwih ngerti tinimbang "Jonh"! 😆

- Ah, aku bakal menehi sampeyan ngrangkul! Amarga iki apa sing ditindakake Brasil! haha 😆

Ya, yen sampeyan seneng karo wawancara iki. Mangga tindakake kita ing kene. Cukup email sampeyan ing tombol abang. A hug kanggo kabeh wong lan nganti kirim sabanjure. 😎👉

AFRICA ASIA EUROPE WONOGIRI AMERICA Oceania SELATAN AMERICA

Interview

iklan

Rômulo Lucena Ndeleng Kabeh →

Nuduhake pengalaman lelungan, nggawa budaya lan sejarah supaya sampeyan bisa nggawe perjalanan luwih tentrem.
Kita nggawe trip pisanan lan sampeyan teka karo kita.

Ninggalake komentar sampeyan ing kene

tindakake

Deleng email lan konfirmasi

%d bloggers kaya iki: