Afrika Kidul. Wawancara karo Afrika Kidul. Lan ana owah-owahan sing ora dikarepke ing tengah wawancara.

Persahabatan antarane Afrika Kidul lan Brasil
Aku padha bis ing antarane Johannesburg lan Durbain.

Sadurunge miwiti aku kudu ngandhakake, wawancara iki rampung rampung. Kita ora duwe wektu kanggo mikirake skrip lan rampung karo kekarepan. Ing saran Lexiegh dhewe. Dheweke pengin sesuatu sing asli! Cara paling apik kanggo nindakake yaiku nindakake kaya iki, kanggo ponsel kanggo ngrekam lan pancen kasebut. Lexiegh minangka wong sing apik banget sing dak temoni nalika numpak bis 7-jam lan ban warata ing Afrika Kidul. Kita akeh petualangan lan kahanan ing endi wae. Lan banjur lair kekancan ing antarane wong Brasil lan Afrika Kidul. Sampeyan bisa ndeleng video asli ing mburi kirim iki.

Kaya biasane ing blog iki, aku bakal duwe warna ijo ing pidato lan Lexiegh warna abang. Lan tanpa ado luwih ayo ayo melu wawancara!

Romulus: Aku karo Lexiegh

Lexiegh: Halo!

- Kita ketemu ing bis saka Joburg (Johannesburg) menyang Durbain lan kita bakal nindakake wawancara babagan Afrika Selatan. Babagan sawetara keanehan sing ana ing kene. pitakon pisanan:

- Aku siyap, ayo

- Lexiegh, apa pendapat sampeyan babagan negara sampeyan? Yaiku papan sing apik, kudu dandan, kepiye pamrentah? Kuwi kaya ngono.

- Aku rumangsa minangka papan sing apik, nanging uga dakkira, kaya kabeh prekara sing ana ing urip, mesthi ana papan sing kudu dandan. Dadi nalika nerangake politik, budaya, agama, rasisme, mesthi ana ruang kanggo dandan. Nanging aku seneng karo papan lair lan ngurmati.

- Apik banget. Lan wong-wong teka ing Afrika Selatan ...

– Pessoas como você?

- Ya, kaya aku, pisanan kanggo pariwisata, kanggo njelajah, ndeleng kewan (ing safari) lan liya-liyane. Nanging aku yakin manawa Afrika Selatan ngluwihi. Dadi, aku pengin ngerti pendapat sampeyan babagan Apartheid lan topik sing gegandhengan. Ngapunten….

Ora, ora apa-apa. Saiki, kita wis ngira manawa wong saka negara liya utawa bawana, nalika mikirake Afrika Kidul, mikir kewan sing mlaku ing sadawane dalan kasebut. Dheweke ora mikir yen Afrika Kidul cukup canggih, utawa liberal ing sawetara negara. Nanging aku ora nyalahke dheweke amarga ora duwe informasi kaya ngono. Pira Afrika Kidul wis thukul.

Dadi bali menyang masalah Apartheid, ana masalah sing padha ing kene (salah informasi). Aku rumangsa wis teka, amarga wong Afrika Kidul wiwit Nelson Mandela dibebasake saka pakunjaran. Lan ora males dendam marang pamrentah Afrika Kidul. Lan iku nalika kepungkur. Dadi tatu iki ditambani.

Aku ora pengin ngapusi lan ujar, aku wis teka, nanging kita lagi mlaku.

- Banget. Dadi aku yakin bisa nambah?!

- Ya, kita lagi ing dalan.

- Ya, lan apa sing bakal dadi papan favorit sampeyan ing Afrika Selatan?

- Pantai! Sampeyan ora kudu rampung takon! Pantai iku papan sing paling disenengi!

- Nanging pantai ing Cape Town, utawa ing Durbain, pantai endi?

- Pantai ing Durbain! Ora kaya pantai liyane. Lan duwe iklim sing apik. Apa sing lagi dialami saiki (Desember). Sampeyan ngerti, kanggo aku, dudu mung pantai dhewe. Nanging kita percaya (wong kulit ireng) sing beda karo kolam renang, ing segara, nalika ombak teka lan mlebu ing awak sampeyan. Dheweke ngilangi masalah apa wae sing sampeyan alami: emosi, mental, fisik, ombak bakal ilang. Iki minangka cara kanggo mbebasake. Lan sing dakkarepake.

- Ing Brasil, kita duwe perkara sing padha ... ora persis, maknane ora jero. Nanging wong-wong sing precaya karo Iemanjá, ing wiwitan taun, mlumpat ombak pitu lan uncalan kembang ing banyu. Dheweke ujar minangka cara kanggo njamin taun anyar sing apik.

- Ya, kaya sing sampeyan jarake, ora jero ...

Sabanjure pitakon.

- Apa sampeyan mikir babagan pemisahan antarane kulit ireng lan kulit putih?

- Aku sengit!

- Aku sengit uga!

- Lan sampeyan minangka bukti babagan iki! Muga-muga, kabeh perjalanan bis pancen rasis. Secara pribadi, aku ora nyaranake. Aku ora mikir sapa wae sing kudu nguwasani mung amarga dheweke kulit putih, India, ireng, hodgepodge, utawa liya-liyane. Amarga yen sampeyan ngethok wong, bakal padha getihe padha. Aku mikir kita kudu nganggep wong kaya sing ditrima. Ora preduli saka warna kulit. Aku bisa dadi apik kanggo sampeyan, sanajan sampeyan ora apik karo aku. Ana mentalitas ing Afrika Kidul, ora kanggo kabeh wong, nanging kanggo sawetara wong. Dheweke mikir yen kudu menehi ganti rugi kanthi sawetara cara. Wong-wong iki isih pisah ing pikirane. Wong liya mikir, "Aku luwih apik tinimbang sampeyan, amarga aku putih." Lan dheweke salah.

Aku kepengin weruh siji liyane minangka wong. Wong urip bebarengan. Kaya sampeyan lan aku!

- Lan mung kanggo njangkepi wangsulan, aku mikir yen nambani wong tanpa preduli warna iku bakal nggawe kita tuwuh dadi manungsa, supaya dadi jagad sing luwih apik.

- Wong lanang, yen sampeyan nonton iki ... Aku ketemu wong iki dina iki!

Lan ing kene secara harfiah minangka conto apa sing diomongake ing kene!

Aku ketemu dheweke dina iki, nanging dheweke kayane dadi wong sing apik, rukun, lan wiwit iku kita bisa ngrampungake, urip bebarengan. Aku ngrasakake tenagane lan mikir ... Dheweke bisa urip bareng.

- Lan kanthi cara sing padha, aku ngrasakake energi sing apik lan ... wiwit iku, kita wis nindakake bebarengan, nyebrang alangan kasebut, ing antarane wong kulit ireng lan kulit putih. Kita luwih saka iku.

Conto: kita nyoba njupuk Uber supaya bisa teka, nanging app ora bisa digunakake. Dadi dheweke nyoba ngetrapake rega tikel luwih saka tikel tikel, mung amarga dheweke karo wong putih.

- Ya dheweke nganggep: "dheweke putih dadi duwe dhuwit".

- Nalika semana dheweke nerangake kahanan kasebut marang aku, lan aku ora pengin percaya. Nanging aplikasi kasebut banjur bisa digunakake maneh lan regane mundhak, lan kurang saka separo sing dikarepake kanggo ngisi biaya. Dadi aku mikir manawa ing Afrika Selatan (lan ing Brasil uga) iki kudu ditingkatake. Nalika iku aku ngerti yen sing diwiwiti karo Mandela iku apik, nanging isih ora apik kabeh.

- Ora, nyatane ora.

- Lan, wong Brasil, yen sampeyan teka ing Afrika Selatan, tuku kertu data saka kene. Amarga sampeyan isih ora duwe Wifi ing endi wae.

- Lan sejatine kita kudu urip lan mateni kabeh stasiun bis Durbain. Mung amarga iku. Nanging delengen, kita lagi nedha bengi saiki! Aku nedha bengi karo wong sing dakkenal dina iki!

- Lan kita ing kene mung amarga kekancan, amarga ora weruh bedane iki, mula ana wong sing kudu dianggep beda amarga warna.

- Oh, sampeyan katon lucu banget nalika mesem! Ah saiki dadi abang.

- Lha, mulane ora apik dadi putih, amarga sampeyan dadi abang! Kita wong sing duwe warna.

- Lan sampeyan kabeh! Yen ana wong ngalahake sampeyan, sampeyan werno abu-abu, ungu ...

- Lan yen lara, kita bakal ijo.

- Kanthi kita sampeyan bisa isin, sampeyan bisa lara, bisa dipukul ... ora ana sing owah, kita padha karo warna. Lan kita seneng lan ngapresiasi amarga pancen kaya ngono.

Ayo ganti wawancara iki!

- opo

- Ngenteni, aku ndandani rambutku.

- Oh lan sajrone plancongan, dheweke menehi jeneng celukan ing bis. Dheweke ngarani aku John, amarga "Rômulo" gedhe banget kanggo dheweke.

- Bener, dheweke yaiku Pak H utawa John, Romulus pancen gedhe banget.

Ok, nanging dakkandhani saiki. Lan jujur. Apa sampeyan ngerti babagan Afrika Kidul? Aku kandha, sampeyan ora teka mrene kanthi tanpa prekara. Sampeyan kudu pengin ndeleng soko.

- Ya, sing dakkenal babagan Afrika Selatan yaiku kaya sing diandharake dening label. Yaiku negara sing duwe macem-macem jinis fauna lan flora. Papan sing duwe alas, supaya bisa mbukak safari, nanging ganti saka senjata menyang kamera. Maksudku, dudu safari berburu nanging safari foto. Lan Apartheid kasebut wis rampung. Kuwi sing dakpikirake nganti tekan kene. Lan Nelson Mandela minangka pimpinan sing hebat lan wis nggawa Afrika Selatan menyang level liyane.

Nanging nalika tekan kene, aku ora ngira maneh ... dakkira luwih akeh gegayutane karo Brasil. Ing kana, kita uga nyoba berkembang, adaptasi ... Lan sing paling disenengi babagan Afrika Selatan yaiku resepsi resepsi. Afrika Kidul nampani sampeyan, sanajan sampeyan wong kulit putih kaya aku. Dheweke uga njaga energi sing apik nalika nindakake perkara. Lan ora kabeh negara duwe iki. Contone, yen sampeyan menyang sawetara negara ing Eropa, adhem rada adhem. Ing Brasil, dheweke urip bebarengan, guyon kanthi kabeh. Lan bisa uga ana kene kaya ngono.

- Kita seneng guyonan, bener?!

Mung siji pitakonan liyane lan kita wis rampung.

- Ya ampun!

- Sampeyan ora bisa ngubengi wawancara karo wong ing endi wae lan mikir ora ana sing bakal wawancara karo sampeyan. Aku bakal wawancara karo sampeyan saiki!

- Nanging aku durung siyap kanggo iki. Isih, ayo, ayo padha nindakake iki.

- Ya, aku ngerti, sampeyan ora bakal bisa. Nanging iku cara utama saya.

Ya, yen sampeyan bisa ngganti siji bab ing saindenging jagad, ora ana masalah saka ngendi sampeyan utawa ing ngendi sampeyan, sampeyan bakal ngganti apa wae?

- Aku bakal ngganti iman wong ...

Aku yakin manawa kabeh wong kudu percaya marang prekara. Dadi ing Gusti Allah, ana ing wong ... amarga kudu iman, prelu.

Yen wong ora precaya marang samubarang, bisa ngrusak. Dheweke bisa nandhang sungkowo, utawa malah mateni awake dhewe ... amarga ora precaya marang apa-apa. Dadi, yen aku bisa ngowahi siji perkara ing jagad iki, aku bakal ngandel.

- ngopo ya, aku ngerti sampeyan wis nerangake, nanging aku rumangsa durung tekan jantung "John". Napa sampeyan ujar manawa sampeyan bakal ngandel kabeh wong? Oke banjur aku uga bakal mangsuli pitakon pungkasan lan kita wis rampung.

- Amarga yen sampeyan duwe kapercayan marang apa-apa utawa percaya marang wong liya, sampeyan duwe sebab supaya urip.

- Oh, jero banget!

- Nanging bener! Aku ora preduli yen sampeyan precaya marang Gusti Allah, Allah, Buddha ... iku ora. Aku ngomong babagan jinis iman liyane. Yen sampeyan duwe impen, kulawarga sing bisa nyawiji, utawa potensial bocah bisa diwasa, mula sampeyan duwe cukup alesan supaya tetep urip.

- Ya, saiki aku bakal mangsuli pitakon sing padha. Apa sing bakal dakowahi ing jagad iki?

... Iki bakal dadi cara kita ngerteni wong liya.

- Lan aku kudu takon, kenapa?

- Amarga yen sampeyan ngerti manawa wong liya iku gampang rawan kaya sampeyan, wong kasebut butuh luwih akeh rasa tresna, ngajeni kaya sing sampeyan butuhake, mula sampeyan mandheg ndeleng warna wong kasebut lan mulai ngerti kaendahane. Kanthi cara kamanungsan, ing skala global. Lan babagan ngganti kapercayan masarakat marang sawijining perkara, aku bakal ngandel marang katresnan. Katresnan nambani kabeh. Aku wis ing papan sing angel banget ngomongake babagan emosi, sing dakkarepake supaya bisa diatasi. Lan yen aku ora ngandel karo kekuwatan sing luwih gedhe, aku ora bakal lunga. Kuwi sing narik aku. Lan dina iki aku bisa ngomong: Aku urip.

- Ya, padha karo sing dakkandhakake ... Aku wis ing papan sing jero banget, ana masalah sing angel banget. Mungkin kanggo wong liya konyol, nanging kanggoku pancen ora bisa diatasi. Lan iman sing nggawe aku tuwuh lan metu saka kana. Kayane ana wong sing ujar marang aku: Hei, sampeyan isih duwe alesan kanggo maju, tetep urip, metu saka bolongan.

- Lan wis ngono! Lan iku (padha)

Então pessoal, se vocês estiverem assistindo (lendo) isso, por favor saibam que não há nada maior que o amor, que o respeito, e nada melhor que conhecer o “Jonh”! 😆

- Ah, eu vou te dar um abraço! Porque é isso que os brasileiros fazem! haha 😆.

Bom, se você curtiu essa entrevista. Por favor segue a gente aqui. basta por seu e-mail no botão vermelho. Um abraço a todos e até o próximo post. 😎👉

AFRICA ASIA EUROPE NORTHAMERIKA Oceania SELATANAMERIKA

Interview

Rômulo Lucena Ndeleng Kabeh →

Nuduhake pengalaman lelungan, nggawa budaya lan sejarah supaya sampeyan bisa nggawe perjalanan luwih tentrem.
Kita nggawe trip pisanan lan sampeyan teka karo kita.

Ninggalake komentar sampeyan ing kene

tindakake

Deleng email lan konfirmasi

%d bloggers kaya iki: