Vietnam - Apa Museum Perang kaya?

Ing Post iki bakal kita pirembagan bab Perang, luwih khusus Perang Vietnam.

Kita niliki Museum Perang Remnants ing Ho Chi Min lan nggawa sawetara sinau kanggo sampeyan.

Ing kene ana rasa penasaran lan kesempatan menyang Museum Perang lan mlebu kamp konsentrasi.

Mesthi wae sing katon ing museum iki yaiku perasaan sing ditampa kanggo kita. Iku misale jek sing ana ing game perang ing 3D (Incidentally, padha karo Command and Conquer Zero Hour, lawas nanging banget kelangan.

Inggih, ing mriki panjenengan pirsani unit tempur kados cara piyambakipun. Iki sumber saka ngendi game njupuk kabeh senjata lan arsenal sing beda-beda.

Ditandhani:

Sampeyan mbokmenawa krungu saka Perang Donya II. Lan periode pasca perang sing nyebabake bipolaritas antarane Amerika Serikat lan Uni Soviet.

Apa sing mbokmenawa ora krungu yaiku perang iki kena pengaruh negara sing ora ana hubungane karo sejarah dheweke. Kita ngomong babagan Vietnam.

Sadurunge Perang Donya II, dheweke wis ana ing Perang nglawan Perancis. Amarga iki, wis ana kamp konsentrasi ing Vietnam wiwit abad kaping-19. . Nanging tambah akeh uga ing 1930 nganti 1945. Nalika wis laporan perang kawitan antarane Colony vs Metropolis. Alesanipun? Kamardikan. Banjur padha dadi koloni Prancis.

Ternyata Prancis nyerah, Aku ngomong, malah dianiaya dening Jerman nalika Perang Dunia I. Negara-negara Axis nguwasani koloni Perancis, ing antarané Vietnam.

Ing Jepang iki, sekutu Jerman, sing nguwasani Vietnam. Kanggo iku ana negara-negara sing nggawe sumbu. Nanging wong Vietnam ora mung bisa ngganti tangane, nanging dheweke pancen pengin dadi kamardhikan. Mulane wong Vietnam mutusake kanggo dibagi dadi loro. Vietnam, ibukutha yaiku Hanoi. Lan Vietnam Kidul, ibukutha yaiku Saigon (saiki Ho Chi Min). Apa crita babagan pamundhute bisa dikalahake? Para pihak padha janji arep nyatakake maneh ing 1956 kanthi pemilihan umum, saengga dheweke wis ngidini para pangungsi ngungsi (Be of France, Japan, utawa liyane). Nanging sing durung kelakon. Nanging, dhèwèké mimpin perang sipil internal. Ing kene Amerika Serikat lan Uni Soviet ngetik bahan bakar liyane ing saham. Saben wong milih bagean kanggo "pitulung". Amerika Serikat nulungi Vietnam Kidul lan Uni Sovyèt mbiyantu mbiyantu North.

Ing singkatan, ana perang nglawan: Prancis, Jepang, Vietnam, Amerika Serikat lan Uni Soviet. Iku Perang nang endi wae! Ing babagan iki Ho Chi Min (pemimpin Vietnam) nyatakake kabeh populasi kanggo perang! Lan ngluncurake slogan "Kemerdekaan utawa Kematian" (Lan sampeyan mikir yen iki slogam eksklusivitas Brasil ...)

Nganti 1964, "superpower mung didhukung". Nanging AS mutusake kanggo perang kanggo apik. Dipercaya alasane yaiku:

  • Nguji senjata anyar panjenengan.
  • Nduduhake kekuatan kanggo negara liya.
  • Ndarbeni pangaruh geopolitik ing wilayah kasebut.

Nanging padha mutusaké kanggo pindhah langsung menyang mabur, sing, saka bombardment udhara. 3 wis diluncurake kaping pirang-pirang ing Vietnam tinimbang ing kabeh Perang Donya II. Diperkirakan yen 6.7 iku yuta yuta ton bom mung liwat Vietnam (liwat perang 10 taun). Kajaba iku, babagan 80 yuta liter racun dibuwang ing wilayah kasebut. Wiwit padha ora bisa nemokake vietcongues gagasan kuwi kanggo mateni wong-wong mau. Supaya strategi kalebu: pamomahan udara, (ngindari konfrontasi antara manungsa lan manungsa); geni kanggo ngobong alas lan mbukak papan sing ndhelik; lan toxin kanggo nyegah tanah sing dibakar maneh kanggo nutupi vegetasi lan nyegah tindakan Amerika.

Dude, Aku iki luwih saka "Galactic Explosion" (kudeta saka Zodiac Knights Saga).

Sampeyan ngerti gambar munggah ing ireng lan putih karo bocah mlaku lan kembang api konco? Uga, iki ditindakake sakcepete sawise serangan napalm. Foto kasebut ndadekake dhewekne bisa ngetokake horor perang tanpa wedi. Ora ana sing kuwat banget kanggo menehi dalan lan supaya wilayah dadi bangsa merdika. Lan thanks kanggo foto iki, jangkoan pers liyane lan rasa ora puas ing Amerika Serikat, ing ngendi wong-wong menyang dalan kanggo njaluk gencatan senjata lan mundur saka tentara Amerika. pungkasanipun mimpin AS kanggo mbatalake lan mulai mundur saka tentara. Ing 1973 AS mlebu gencatan senjata lan wiwit mundur pasukan. Kang isih njupuk babagan 2 taun kepungkur.

Lan kanthi mundur saka pasukan Amerika Lor Vietnam kanthi "dhukungan" Uni Soviet ngrebut maneh Vietnam Kidul lan ngadegake Republik Sosialis Vietnam.

Lan iki dianggep minangka "kekalahan Amerika" paling gedhé ing donya.

Utamane, aku asor saka Prancis, Jepang, Uni Soviet, Amerika Serikat lan utamane saka Vietnam, sing wis omah-omah lan ora ana sing tetep ngrewangi nyusun maneh sawise bengras. Aku ora mikir ana pemenang. Kanggo kula, kabeh wis ilang.

Racun-racun sing nyebar kasebut nyebabake efek samping nganti saiki ing fauna lan flora. (luwih saka 40 taun salajengipun), lan efek ing manungsa katon minangka aborsi tambah, parkinson, malformasi janin.

Inggih, ana pamikiran manawa kita wis berkembang utawa sinau, awit kita wis perang ing Iran, Irak, Suriah, Afghanistan. Apa perang iki ora bisa didol mung kanthi kapinteran perang? Apa yen ana teori konvènsi? Aku ninggalake iku kanggo sapa waé sing kepengin nyatakake komentar ing subyek.

Aku janji yen kirim sabanjure ing Vietnam bakal ngalami pengalaman perjalanan lan aku ora bakal ngomong apa-apa bab perang oke?!

Apik lan bubar aku krungu yen Vietnam diutus dadi wakil presiden. Muga-muga bisa luwih apik. Muga-muga sunset tetep apik kaya saiki. Good luck kanggo Danh Thi Ngoc Thinh panguwasa anyar.

Lan minangka tip pungkasan kanggo pelaut kali pertama ing Vietnam sing arep pindhah ing Vietnam utawa menyang negara tetanggan aku ninggalake link bookaway sing gampang banget lan gampang gawe jadwal perjalanan online.

Catet, sampeyan bisa ngganti basa kanthi ngeklik bendera.

https://bookaway2.go2cloud.org/SH5

Nganti pos sabanjur!

Klik ing peta lan ndeleng tulisan liyane. (I.e.

AFRICA ASIA EUROPE WONOGIRI AMERICA Oceania SELATAN AMERICA

Arrow Amerika Serikat

iklan

Rômulo Lucena Ndeleng Kabeh →

Nuduhake pengalaman lelungan, nggawa budaya lan sejarah supaya sampeyan bisa nggawe perjalanan luwih tentrem.
Kita nggawe trip pisanan lan sampeyan teka karo kita.

komentar 1 Ninggalake Komentar >

Ninggalake komentar sampeyan ing kene

tindakake

Deleng email lan konfirmasi

%d bloggers kaya iki: