Осмиот континент

Како што беше ветено во последниот пост, ќе зборувам за осмиот континент.

E Каде е осмиот континент?

Ги над нашите глави. Во вселената, во орбитата на Земјата!

Во потрагата по сателитски слики да се знае големината на изгорениците во Бразил како целина. Тоа е, вклучувајќи ги и главните 6 бразилски биоми, како што се: Amazon, Cerrado, Pantanal, Caatinga, Atlantic Forest и Pampas.

Најдов кул страница која покажува во реално време каде се сателитите, нивните орбити и повеќе. На кратко, каде е нашиот простор нечистотија. Уживајте во овој изглед.

Космички нечистотија

(Слика направена од Нешта во вселената)

Преку страницата можете да следите орбита, па дури и сателитските парчиња кои доаѓаат лабави и орбитираат околу Земјата сè додека не паднат во Земјата.

Црвените точки се сателити, сини парчиња карпи. А остатокот е космичка прашина.

(Запомнете ја фразата: Вие не играте надвор, играте внатре во anaоана Биаhoо претходниот пост).

Покрај сателитите и нивните фрагменти низ локацијата, можно е да се следат метеорити и нивната траекторија. На пример, на следната слика треба да ги видите фрагментите што излегоа опуштени од сателитот Thorad Delta 1 DEB (лансиран на дефрагментирање 1970).

Сателитски парчиња.jpg

И каде се бразилските сателити, ЦБЕРС и СЦД? Да ни помогне да видиме што навистина се случува во Амазон? Бидејќи нашата земја е во оган?

пајаци.JPG

Па, нашите сателити, кои се најактуелни на 1998, се овие два ризици на фотографијата. Кои во моментот не се ни за Бразил.

Додека тие орбитираат наоколу, нашиот претседател вели дека податоците што ги даваат не се точни. И одбива странска помош да се грижи за Амазон, Пантанал, Церадо, Атлантска шума итн.

И што е проблемот?

Проблемот е во тоа што денес има повеќе од 7,5 илјади тони сателити и фрагменти, односно остатоци од вселената. И проблемот е во тоа што фрагментот на сателит кој веќе не работи, или парче севернокорејска, руска, па дури и американска ракета, на крајот би можел да удри во работен сателит и да го натера да престане да работи. И ќе продолжи да орбитира сè додека гравитацијата не може да ја победи и ќе влезе во атмосферата на земјата.

Ова значи дека имаме 7,5 илјади тони отпад (надвор од метеорити кои не влегуваат во оваа сметка) што буквално може да падне на главите.

И, што има ова врска со Амазон?

Она што ова има врска со Амазон, или каде било на друго место во светот, е дека парче од ова вселенско остатоци додека влегува во Земјината атмосфера ќе запали и ќе стане блескаво. Ако големината и материјалот се доволно големи за да не се распаднат во овој запис, тоа може да предизвика пожар од удар. И тоа би можело да биде уште една хипотеза за горење и горење на нашиот биодиверзитет, како и загрозените животи.

Предлог

Ако можев, и ако овој пост го достигне претседателот airејер Болсонаро, јас би дала идеја што може да го реши прашањето.

Наместо да одбиете странска помош и да ги претепате градите велејќи дека Амазон е наш и никој друг. Јас би предложил да се прифати помошта и да се искористи можноста и да нарачам понови слики за сателити од овие земји. Сигурна Германија, Норвешка, Русија, Кина, па дури и САД ги имаат овие слики таму. И, исто така ќе ја искористи можноста да се справи договор со земјата што ќе помогне во лоцирање на најголемите пожари. Договорот ќе вклучува употреба на базата за лансирање на Алкантара во Маранхо. Значи, би можеле да се развиваме во вселенски теми, би можеле да имаме технолошки притисок и само тогаш би можеле да ги погодиме градите и да речеме: „Податоците се сега точни, екипите на Противпожарната и армијата веќе се упатуваат кон координативниот оган XYZ“.

Претседател airаир Јас смирено ве замолувам да направите повеќе Мостови и помалку бариери. Бразил ти благодарам. (Без казна намера според името на министерот за наука и технологија Маркос Понтес кој може да ни помогне многу на оваа тема. На крајот на краиштата, тој е таму, зарем не?) 😎

Тоа ќе биде здружување на силите меѓу министерствата и нациите. Можеби би можеле да ги изгаснеме пожарите пред тие да го искористат нашиот биодиверзитет.

О, и конечно, врската на веб-страницата од која се направени слики: Препорачувам да влезете и да видам колку е фасцинантно.

http://stuffin.space/

Прегратка и се гледаме следниот пат.

Ми недостасува кога имавме само еден сателит околу земјата.

Lua.jpg

Не моите пријатели ?!

АФРИКА АЗИЈА ЕВРОПА СЕВЕР АМЕРИКА Океанија SOUTH АМЕРИКА

Приказна

Реклами

Rômulo Lucena Прикажи ги сите

Споделете патни искуства, донесете малку култура и историја за да можете патувањето да го направите помирен.
Ние го правиме првото патување и вие доаѓате со нас.

Оставете го вашиот коментар овде

Следете

Погледнете ја вашата е-пошта и потврдете

%d Блогерите вака: