A ekzistuan Kalorësit Templarë?

Dhe duke vazhduar postimin e mëparshëm, ende nuk munguan disa gjëra shumë të rëndësishme për të folur për Rigën. Ashtu si fakti që qyteti duket se ka një diell vetëm për të. E megjithatë temperatura nuk nxehet shumë. Unë do të thoja një ndjenjë të këndshme midis shkallëve 18 dhe 26 në muajin Prill. Me një ambient harmonik në muzg.

Dielli në ballkon
Apartament i vertete ne perendim

Epo, unë gjithashtu lashë disa vezë të Pashkëve në postimin e mëparshëm. Dhe tema e sotme është:

A ekzistonte vërtet Kalorësi Templar?

Apo ishin thjesht legjenda historike si pjesë e një folklori popullor? Apo ishin ato shpikje të studiot e Hollivudit?

Ndërsa DC tashmë ka rep republikën e tij të zezë…

Batman.JPG

Kjo është ajo që ne ju sjellim tani në këtë post.

E dini mirë ?! Si në postimin e mëparshëm, pika jonë fillestare është në sheshin qendror të qytetit të vjetër. (klikoni këtu për të lexuar rreth).

Dhe ndërsa prisja që autobusi turistik të linte pikën, unë shikoja para fasadës së shtëpisë së blackheads.

IMG_2449.jpg

Dhe pashë që statuja më e dukshme ngjante shumë me atë të Monumentit të Lirisë. Ata nuk janë të njëjtë, por të ngjashëm.

Dhe në fasadë tashmë mund të shihni se ka një datim të vitit të 1334. është intriguese të thuash më së paku. Nuk e di nëse është vetëm unë, por në ditët e vjetra njerëzit dukeshin se ishin të kujdesshëm për ndërtimin e fasadave. Në ditët e sotme është njëlloj, krejt katror dhe me pasqyra. Gjë e mirë që Art Nouvau solli këtë mentalitet për të treguar historinë e vendit. Skulpturat në tavanet mbajnë një simbol të vendit. Vini re gjithashtu stemën e statujës më të madhe, do të jetë fjalë për fjalë "çelësi" i historisë sonë.

Pastaj në autobus ai fillon të flasë për këtë statujë. emri i tij është Roland dhe ai nuk është gjë tjetër veçse kalorësi kryesor templar që mbrojti mbretërinë e Rigës.

Sigurisht që lëshova frikë kur e dëgjova në audio autobusin!

IMG_2396.jpg

Jo vetëm kaq, disa nga anijet e tij thuhet se janë zhytur në lumin Daugava me pjesën më të madhe të pasurisë së tyre me urdhër të mbretit francez që i detyrohej Roland një sasi të madhe parash.

IMG_2400.jpg
Vendi ku ishin fundosur anijet Roland

Dhe surprizat nuk ndalen këtu. Përveç Roland ishin edhe kalorës të tjerë Templarë që mbronin Rigën. Po, këto statuja të tjera na bëjnë të besojmë se në shekullin e trembëdhjetë ishte Kalorësit e tjerë Templarë që u mblodhën në këtë vend. Didfarë kishin të përbashkët të gjithë? Ata ishin kalorës ose amazonë, kryesisht beqarë, me premtime shenjtërie që mblidheshin herë pas here në shtëpinë e kapelave të zeza (mbase për një “festë të vogël”).

IMG_2439.jpg

Roland themeluesi i Rigës.

Dhe të nesërmen bëra një udhëtim tjetër ku folën përsëri për Roland. Se ai u konsiderua një hero dhe shenjt mbrojtës i qytetit. Për më tepër, ai ishte një figurë që vinte nga prejardhja e Perandorit Charlemagne (shekulli i nëntë) (i cili ishte francez) dhe e kishte zgjeruar perandorinë aq shumë sa u quajt perandori Carolingian. Kështu që Roland ishte përgjegjës për kalanë e Rigës. Dhe kishte shumë prestigj. Prej asaj kohe qyteti i Rigës ishte simbolizuar tashmë nga një kala dhe dy çelësa kalimi. Për kalimin nëpër të ishte shumë e rëndësishme për tregtinë e rajonit.

Dhe kjo ishte vula e qytetit në shekullin e trembëdhjetë.

IMG_2573.jpg
Vula e Rigës. Shekulli XIII

Vula po evoluonte dhe po fitonte kuptimet. Filloi me çelësat, pastaj një kështjellë në sfond, derisa arriti në këtë të fundit (11), e cila është e njëjta e pranishme në mburojën e statujës së Roland.

Kështu, Kalorësit e tjerë Templarë që gjithashtu mbronin qytetin kishin të drejtë të përdorin këtë vulë.

Por, kush ishte Pengu Templar pas të gjitha?

Epo, me gjithë këtë informacion në mendje dhe me një ditë më shumë në qytet vendosa të gërmoj më thellë në të gjithë këtë histori. Dhe nuk ka vend më të mirë për të studiuar një histori të mirë sesa në bibliotekë. Kështu që vendosa të shkoj atje.

Mendoni për një vend gjigant! Ishte biblioteka më e madhe që kam hyrë ndonjëherë në jetën time. Fatkeqësisht kam pasur pak kohë atje, sepse kam mbyllur 18: 00h (Ata janë më shumë se dysheme 4 dhe për ata që po bëjnë udhëtimin e parë atje ka një vonesë më të gjatë në udhëtime, qoftë nga magji me brendësinë e kësaj vepre arti, them, kjo bibliotekë , qoftë nga sektorët. Oh po, dhe gjeni diçka në anglisht që mund ta kuptoja në vend të Letonishtes, që është gjuha lokale.

Por atje mund të konfirmoni disa nga këto histori.

Templarët e Kalorësve ekzistuan! Ose siç do të quheshin më mirë: “Urdhri i kalorësve të varfër të Krishtit dhe tempulli i Solomonit.

I gjithë ky emër vjen nga premtimet e shenjtërisë, varfërisë, përkushtimit dhe bindjes që ata kishin. Ata u thanë se ishin të pakorruptueshëm dhe kështu që nëse ata mendonin se dikush duhet të vritej, ky ishte vullneti i Krishtit. dhe pjesa e "Tempullit të Solomonit". Varet nga vendi ku u formua urdhri. Në malin ku ndodhej tempulli i Solomonit. Nga rruga, Solomoni nuk është vetëm një mbret biblik, por thuhet se është më i mençuri dhe më i pasuri nga të gjithë mbretërit përfshirë mbretin David. Pra, të qenit «kalorës i varfër i Krishtit dhe tempulli i Solomonit» sjell gjithashtu mençuri dhe prosperitet.

Gjatë kohës së kryqëzatave ato ishin vendimtare në betejë. Ata fituan famë dhe famëkeq. Në fillim ata jetuan me dhurime nga vendasit dhe mbretërit që përdorën shërbimet e tyre të shoqërimit për të shkuar në Jeruzalem.

Në fakt, në shumë raste, vulat përdoren gjithashtu për të informuar se edhe ai qytet ose ai qytet njerëzit dhe mallrat e tyre që do të shkonin në Jeruzalem mbërritën të paprekura.

Në veçanti ata punësuan shërbimet e tyre mbretërit evropianë dhe perandorët Mongol. Gjatë rrugës kishte shumë hajdutë dhe plaçkitës dhe shumë mbretër udhëtuan me pasuritë e tyre në karroca. Roja personal nuk kishte të njëjtën njohuri për terrenin si kalorësit. Kështu, disa kalorës me njohuri për strategjinë dhe luftimin vendosën të prezantohen dhe formuan këtë urdhër të nderuar të Templareve.

Dhe motoja e tyre ishte, "Jo për ne, Zot, por për lavdinë e Emrit tuaj". Dhe nga uniforma e tij vjen kryqi i famshëm Maltese në një sfond të bardhë. E cila këtu në Brazil u shfaq për herë të parë në Karvelin e Vasco da Gama. Unë do të them këtu se ai ishte ndoshta një Kalorës Templar! Ose Urdhri i ri Portugez që lindi nga Templarët. Meqenëse kishte një ndalim të përdorimit të emrit të mëparshëm.

Shikoni vetëm detajet: Kryqi i Kuq (Maltese), sezoni i kryqëzatave, aftësitë lundrimi, shoqërimi i njerëzve ... besimi i mbretit ... janë të gjitha shenja të mira se po ai mund të ketë qenë një Templar.

Ende nuk jam i kënaqur vendosa të vizitoj disa muze. E para nga këto ishte Katedralja e Shën Pjetrit. Në fakt, unë mendova se do të vizitoja një katedrale, por kur arrita atje kuptova që ndërtesa u bë muze. Dhe gjëja e parë që më thanë ishte se u rivendos e gjithë fasada e sheshit qendror të qytetit, përfshirë shtëpinë e kapelave të zeza. Gjithçka që keni parë deri tani është shkatërruar gjatë luftërave të para dhe të dyta botërore. Por duke pasur parasysh rëndësinë për vendin dhe dhurimet, gjithçka është rikthyer, përveç Katedrales së Shën Pjetrit dhe Kullës së Pluhurit. Këto do të ishin strukturat e vetme që kanë mbetur të ngritura që nga shekulli i trembëdhjetë. Dhe atje në katedrale mund të shihni statujat origjinale të copëtuara nga bombardimet.

Epo, prapë në këtë histori Templar, mendoni se ata u japin hua para mbretërve! Dhe mos harroni se Roland kishte një prejardhje franceze.

Kalaja e Rigës u ndërtua me shumë para, një pjesë e saj vinte nga Templarët që u mblodhën atje. Dhe historianët e muzeut thonë se mbreti francez, Filip IV i njohur si "i pashëm", u detyroi shumë para Templarëve, jo vetëm ai por Papa Klementi. Borxhi ishte aq i madh sa kërcënoi integritetin e perandorisë franceze. Dhe Papa nuk e pëlqeu këtë histori të njerëzve duke zëvendësuar shenjtorët në kishë me kalorës të shenjtë. Pastaj të premten, tetor 13, mbreti 1307 urdhëroi që të burgoseshin të gjitha templaret në mbretërinë e tij. Prandaj ata thonë fatin e keq të së Premtes 13. Kisha Katolike, e cila gjithashtu humbi rolin e saj unik dhe sovran në jetën e besimtarëve. Ai përfundimisht mbështeti mbretin francez, dhe kështu "kisha e shenjtë" përmes urdhrit papal urdhëroi që kalorësit heretikë Templari të shpërbëhen dhe shfarosen. Pastaj në emër të Papës Klementit dhe Mbretit Filip të Francës filluan persekutimin e Templareve. Jo vetëm fizik, por edhe shpifje.

Një shembull i shkëlqyeshëm është simboli në kapelat e zeza. Shtëpia e kokat e zeza.

Simbol i lashtë Templar.jpg

Simbol i lashtë i Templarit

Për shkak të akuzës papale se atje, në Blackheads, kishte një den të humbjes që predikonte homoseksualitetin, vepra të kryera vetëm nga heretikët. Dhe si provë ajo ishte vulosur në simbolin e saj për këdo që dëshironte ta shihte. Templarët ndryshuan simbolin. Më parë, ishin dy kalorës të montuar në kalë, si një simbol që një kalorës Templar ishte me vlerë dy, i tillë ishte gatishmëria e tij në luftime. (A i njeh Batman dhe Robin? Po, si kjo) Por pas akuzës së Papës ata hoqën një kalorës, dukej kështu sot.

IMG_2459.jpg

Dhe duke parashikuar që ata nuk mund të mposhtnin forcat duke u përpjekur të pushtonin Rigën, ata bënë mbishkrimin e mëposhtëm në fasadë:

"A duhet të vdes, atëherë eja dhe më ndërto përsëri". Që do të thotë: Nëse unë vdes, atëherë eja dhe rindërto përsëri.

IMG_2543.jpg

Shtë e mahnitshme të dini se regjistrimi është bërë në të vërtetë. Shtëpia u hap në 1.333 për herë të parë. Ai u zhduk nga Lufta e Dytë Botërore, por u rindërtua në 1999. Dhe për këtë arsye ka dy data të hapjes në shtëpinë e blackheads.

Ai gjithashtu kaloi pranë, padyshim edhe i persekutuar nga Kisha Katolike, një reformator i njohur për protestantët. Martin Luther.

Kjo do të thotë, nëse tregimi përfshin besim dhe ai përfshin luftën me kishën, atëherë ajo kalon nëpër Riga.

Dhe si është kjo shtëpi me koka të zeza brenda?

Epo, është një mister i madh, kur isha atje u mbyll për një ngjarje. Kështu që unë u dërgova. Por unë mund të vidhja një vështrim në sallën qendrore para se rojet të më nxirrnin jashtë. (Ju nuk mund të kërkoni më as histori në vendin paqësor).

Dhe kjo është vetëm lobi imagjinoni pjesën tjetër! Nuk mund të mos e mbaj mend Wayne Mansion me tunelet dhe pasazhet e saj të fshehta. Udhëzuesit e turneut thonë se gjatë rindërtimit u gjetën disa nënkalime që lejuan lidhjen e shtëpisë së Blackheads me shtëpitë përreth, kishën dhe portin e anijes. Dhe ato u gjetën vetëm sepse në rindërtim kishte gërmime për të zëvendësuar themelet e shtëpisë, e cila u shkatërrua në 1941 duke bombarduar gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Dhe si përfundoi historia e Roland?

Fatkeqësisht ai ishte një nga kalorësit që nuk la shtëpinë e tij në emër të Papës ose Mbretit.Si shef i Rigës ai zgjodhi të qëndronte atje dhe përfundimisht u arrestua, u akuzua dhe përfundimisht u dogj për vdekje në sheshin qendror.

Në fjalët e tij të fundit kalorësi Roland tha:

“Filip, Klement! Unë nuk bëra asnjë krim që të tradhtohej si kjo. Kështu që unë lutem që brenda një viti ju të dy të zgjidhni llogaritë e mia me mua përpara Zotit! Për dëmin që ata më bënë ”.

Dhe vdiq ...

Shtë interesante, ata thonë se Mbreti Francez vdiq një muaj më vonë! Dhe gjashtë muaj më vonë Papa vdiq! E gjithë kjo, brenda afatit të vitit 1.

Readersshtë lexuesit e mi të dashur, murtaja e Roland e kapur.

Dhe kjo histori mund të lexohet në Katedralen e Shën Pjetrit në Riga.

A do të thoni që nuk është skenari i përsosur? Të jesh një nerd ka këto gjëra.

Para se të mbaroja, do të doja të linja një përshëndetje për mikun tim Zé, sepse ai ishte personi i parë që më foli për ekzistencën e Templareve jashtë universit të filmave. Ose nga komikët DC.

Dhe ky ishte rezultati i udhëtimit tonë të parë në Riga, për këshilla dhe çfarë të vizitoni. hyr në postimin e mëparshëm këtu.

Shpresoj ta keni shijuar, nëse ju pëlqeu të ndiqni ne në butonin e kuq dhe të ndani me miqtë tuaj këtë histori në të cilën arti imiton jetën.

AFRIKA Azi EUROPE NORTH AMERICA Oqeani SOUTH AMERICA

Histori

Ads

Rômulo Lucena Shiko të gjitha

Ndani përvojat e udhëtimit, sillni pak kulturë dhe histori, në mënyrë që ta bëni udhëtimin tuaj më të qetë.
Ne bëjmë udhëtimin e parë dhe ju të vini me ne.

Lini komentin tuaj këtu

Ndjek

Shikoni email-in tuaj dhe konfirmojeni

%d Blogerët si kjo: