Benua Katujuh

Kumaha upami kuring nyarioskeun yén anjeun sorangan (manusa) bumi ngagaduhan buana anu katujuh?

Leres, wartosna disada saé, tapi hanjakalna sanés.

Kusabab sampah anu dikumpulkeun di lautan anu dibawa ku laut laut sareng tungtungna konsentrasi dina titik Samudra Pasifik antara California sareng Hawaii, sawaréh Oceanographers parantos ngagolérkeun éta salaku buana katujuh. Ieu mangrupikeun tumpukan sampah anu urang buang, lolobana didamel tina plastik. Diperkirakeun sakitar 79 sarébu ton sareng 94% didamel tina plastik atanapi plastik plastik. Ngartos plastik-palastik sakedik plastik janten sakedik anu sesah dipiceun tina laut. Kami nyarios potongan-potongan tutup, pariuk, sareng bahan-bahan sanésna nalika rusak, ku ombak, atanapi aréa laut, atanapi dina sababaraha tahap dekomposisi tempat anu caket kana 5 milimeter. Hiji hal sapertos gambar ieu.

Gambar Florida Laut Grant.jpg

(Poto ti Florida Sea Grant)

Sareng bahan ieu ngambang di sagara sareng ngahiji dugi ka nyipta naon anu diteliti ku sababaraha panalungtik "bawana anyar." Éta leres, buana palastik. Anu ku abdi nyauran buana katujuh. ” Janten ayeuna salian ti: Afrika, Amérika, Antartika, Asia, Eropa sareng Oceania, urang ogé ngagaduhan Plastik!

IMG_4608

Naon bentuk buana anyar?

Bahan utama anu dipendakan bakal dihubungkeun ku benang nilon, asalna tina gear fishing sareng pakean, anu antukna ngiluan sababaraha bahan sanés sareng maranehna. Bahan kalebet contona botol sadaya jinis, tina ingon-ingon ka botol kaca, gelas, rupa-rupa pariuk plastik sareng barang-barang bakar na ogé. Aranjeunna kaseueuk janten konsentrasi di Samudra Pasifik. Antara Amérika Serikat (California) sareng Hawaii

Nya, anjeun tiasa ningali sababaraha gambar kahirupan laut anu dikumut atanapi rusak ku plastik. Anu Kuya Kuya ngalamun kusabab ngabingungkeun cai hirup kalayan kantong plastik sareng tuang sareng sakarat kusabab henteu tiasa ngaleungitkeun palastik sareng éta tungtungna maéhan kuya. Hanjakalna, hanjakalna ieu kajadian.

palastik kura-kura

(Poto 123RF)

Sareng sateuacan pikir anjeun kuya cukup konyol pikeun ngalieurkeun palastik ku cai hirup, cobian waé diri. tingali cai cai sampingan ti laut, anu parantos ngagaduhan cai mendung sareng nyababkeun visibilitas, sareng ningali cai anu hirup, atanapi karét dina kaayaan anu sami. Naha éta upami anjeun tiasa nunjukkeun bédana?

Aya jalma anu teu terang kumaha ngabédakeun buah plastik hiasan tina buah anu nyata.

Buah Plastik.JPGKaleresan buah-buahan.JPG

(Janten tina dua poto di luhur mangrupikeun buah plastik sareng anu mana anu buah nyata?) Tingalkeun kana komentar (poto 1 atanapi poto 2).

Sareng ayeuna, naha anjeun ngartos yén kura-kura teu kitu kabodoh?

tuangeun kuya.gif

Nya, sebut wae pulo plastik atanapi buana katujuh nyatana kanyataan yén masalah éta tos aya sareng peryogi ditangani. Barina ogé, upami sato nyumput plastik, sareng éta henteu ngahinakeun sapanjang ranté dahareun, nebak di mana éta bakal museurkeun? dina Hormat atanapi di burih kuring. Barina ogé kami luhureun ranté dahareun. Sareng urang tuang kana sato, kalebet sato laut.

Sakumaha gedé masalahna?

Panalitian anyar nunjukkeun yén anu disebut "bawana katujuh" parantos tiasa janten ukuran dua atanapi tilu kali wewengkon Perancis, atanapi nagara Minas Gerais (kanggo réréncangan Brasil kuring). Hiji hal sakitar 1,6 juta kilométer alun-alun, sareng teras mekar.

Ngaran resmi pikeun dempul plastik ieu nyaéta: Hébat Bagian Sampah Pasifik.

Anu sesah ditingali kusabab plastik plastik (émut 5 mm?)

Janten upami daur ulang, buang botol cai sareng barang plastik anjeun dina tempat anu ditangtoskeun sareng henteu aya di pantai, atanapi sahenteuna masihan tujuan anu leres. Ngalakukeun ieu ngabantosan nyalametkeun kahirupan laut.

Inget frasa Joana Bicalho:

"Anjeun henteu pernah maén di luar, anjeun ngan ukur maén di jero!"

Abdi sayang, anjeun henteu pernah maénkeun luar (Planét) anjeun ngan ukur maén di jero.

Salaku syukur, kuring ninggalkeun kuya pikeun anjeun janten sadar. Anjeunna hatur nuhun anjeun kana sikep anu teu kaci dibuang (atanapi nganggo cara naon waé) laut dina plastik, tapi pikeun nganggo deui, ngadaur ulang atanapi dikirimkeun kana tujuan anu leres.

Shot Penyu di Malaysia.

Nya, dina post salajengna kuring bakal ngobrol ngeunaan buana kadalapan, sareng éta langkung caket sareng anjeun tibatan anu anjeun pikirkeun!

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan kunjungan kahirupan laut:

https://1aviagem.com/e-sobre-malasia-naon-do-kami parantos nyarios /

Sareng milari bagian tina pipa laut.

Pikeun maca langkung seueur ngeunaan éta, kuring ngantunkeun dua tautan:

1- ku National Geografic

https://www.nationalgeographic.com/news/2018 / 03 / hébat-pacific-sampah-lingkungan-plastik-lingkungan / #nutup

2- tina Daily Telegraph.

https://www.dailytelegraph.com.au/newslocal/northern-pantai / kalér-pantai-dewan-mertimbangkeun-palastikkantong-ban-seluruh-jazirah /carita warta /5dcabe2f20d33b1e1104dea4a080daea

Nangkeup sareng dugi ka postingan salajengna.

sajarah

reklameu

Romulus Lucena Tingali Sadaya →

Bagikeun pangalaman perjalanan, bawa saeutik budaya sareng sajarah sahingga anjeun tiasa ngajantenkeun perjalanan anjeun langkung damai.
Kami ngadamel lalampahan munggaran sareng anjeun datang sareng kami.

Ninggalkeun comment anjeun didieu

ngiringan

Tingali email anjeun sareng pastikeun

%d blogger kawas kieu: